Суд відмовив ЦПК у поновленні підозр у справі рюкзаків Авакова

Читать на русском
Громадським активістам не вдалося в суді першої інстанції домогтися скасування рішення САП про закриття справи рюкзаків.
Олександр Аваков

Суд відмовився скасовувати постанову САП про закриття кримінального провадження в частині підозр сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю й повернув скаргу ЦПК.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду скарги Центру протидії корупції, пишуть активісти, повідомляє «Слово і Діло».

На думку юриста ЦПК Віталія Цокура, законних підстав для повернення скарги в суду не було. Громадська організація є заявником у справі, відповідно, має право на оскарження її закриття.

«Ми переконані, що рішення Солом'янського суду є виключно політичним актом кругової поруки, яке ставить під загрозу можливість реанімування цього провадження. Це вже третя невдала спроба в законний спосіб поновити розслідування у справі, де фігурує син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова», – заявив голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

У ЦПК пообіцяли, що подадуть апеляцію на таке рішення першої інстанції. Юрист ГО додав, що вони досі не отримали повного тексту рішення, яке, до того ж, не оприлюднене в Єдиному реєстрі судових рішень.

«ЦПК обов'язково оскаржуватиме рішення суду в апеляційному порядку. Але без повного тексту ухвали це неможливо. Зволікання з публікацією повного тексту рішення та його направлення нам відтерміновує нашу апеляцію на невизначений термін. Навіщо це робиться? На нашу думку, для того, щоб САП встигла передати справу «рюкзаків» до суду без головного підозрюваного – сина міністра Олександра Авакова. Якщо це станеться, зібрані детективами НАБУ докази його првини будуть знищені, адже опиняться поза межами справи», – зазначив Цокур.

Раніше керівник САП Назар Холодницький визнав законною постанову про закриття підозр Авакову-молодшому та Чеботарю.

Як відомо, зазначену постанову виніс прокурор САП Василь Кричун, який також закривав підозри і в інших справах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: