Суд відклав розгляд скарги в справі «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
До Апеляційного суду столиці не встигли надійти матеріали справи рюкзаків для Нацгвардії для розгляду скарги.

Суд відклав до 17 вересня розгляд апеляції Центру протидії корупції на рішення судді повернути скаргу активістів на закриття прокурором САП підозр синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову і колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Відкладення розгляду апеляції ЦПК у справі «рюкзаків Авакова» відклали через те, що до суду не з'явився прокурор САП Василь Кричун, а також не надійшли матеріали кримінального провадження із Солом'янського районного суду міста Києва. Засідання відклали до 14:00 17 вересня.

Як відомо, начальник відділу САП Василь Кричун закрив підозри Авакову-молодшому та екс-заступнику міністра внутрішніх справ. Цей прокурор раніше також закривав справи й підозри в інших кримінальних провадженнях.

У зв'язку з цим ЦПК подав скаргу на дію прокурора. Однак суд першої інстанції повернув її назад ЦПК. На думку слідчого судді Вадима Сеніна, розгляд зазначеної скарги непідсудний Солом'янському райсуду Києва, оскільки оскаржуються дії прокурора САП. Він зазначив, що САП належить до структури Генеральної прокуратури, а значить, має територіальну юрисдикцію в Печерському районі столиці.

Слід зазначити, що скарга на дії прокурора подається до суду за місцем територіального розташування органу досудового розслідування – в цьому випадку НАБУ, а отже, в Солом'янському районі Києва. САП не є органом досудового розслідування.

Таким чином, ЦПК подав апеляційну скаргу на рішення Сеніна.

Нагадаємо, нещодавно суд скасував арешт нерухомості та корпоративних прав Авакова-молодшого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: