Порядок денний ВР: що робитимуть у п'ятницю

Читать на русском
У Раді відбудеться година запитань до уряду. Поговорять депутати також про стипендії та просування спорту в країні. А в обід розійдуться. Сьогодні короткий день.

В Верховні раді України сьогодні, 7 вересня, відбудеться година запитань до уряду.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у порядку денному, опублікованому на офіційному сайті парламенту.

Як зазначається, нардепи сьогодні планують розглянути у першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді» та проект постанови про внесення змін до постанови Верховної ради України «Про призначення у 2016 році іменних стипендій Верховної ради України для найталановитіших молодих учених».

Нагадаємо, в ході вчорашнього засідання парламенту, народні депутати підтримали у другому читанні законопроект №6642 «Про внесення змін до закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (щодо оформлення документів релігійних організацій)». У пояснювальній записці підкреслюється, що чинна редакція закону про держреєстрацію не передбачала сплати адміністративного збору релігійними організаціями, але разом з тим і не містила чіткої норми про звільнення релігійних організацій від сплати такого податку, що несе у собі ризики корупції.

Також Верховна рада України підтримала поправки президента до законопроекту про незаконне вивезення лісоматеріалів та щодо «єдиного вікна».

Проголосували парламентарі й за законопроект №6109, який зрівнює права та можливості жінок і чоловіків у Збройних силах та інших військових формуваннях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: