Климпуш-Цинцадзе не виключає, що автоматизована перевірка е-декларацій буде вже восени

Читать на русском
Вже готовий план дій для автоматизованої перевірки електронних декларацій. Климпуш-Цинцадзе назвала терміни запуску перевірок.

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» розповіла, коли може запрацювати автоматизована перевірка е-декларацій.

За її словами, уже в липні була розроблена дорожня карта з чітким планом дій із цього приводу, оскільки ця вимога зберігається в черговому пакеті макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Як відомо, йдеться про один мільярд євро фінансової допомоги.

«Так, як воно зараз виглядає, здається, що нам все вдасться зробити. Єдине питання, яке я не можу зрушити у взаємодії з нашими владними органами, – це питання, яке стосується автоматичного доступу до реєстрів для НАЗК. Тому що це питання потребує законодавчого врегулювання», – повідомила Климпуш-Цинцадзе.

У разі, якщо народні обранці підтримають цей законопроект і будуть виконані всі технічні роботи, автоматизована перевірка е-декларацій має запрацювати вже наприкінці вересня-на початку жовтня нинішнього року.

Нагадаємо, через невиконані вимоги Україна не отримала третій транш попереднього пакету макрофінансової допомоги від ЄС. Однією з невиконаних вимог було запровадження автоматизованої перевірки е-декларацій.

Повну версію інтерв’ю Іванни Климпуш-Цинцадзе читайте на аналітичному порталі «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: