Стало відомо, як зміниться Єдине вікно на митницях

Читать на русском
Законом пропонується ввести механізм Єдиного вікна – механізм взаємодії декларантів. 
Проектом також пропонується внести зміни до низки законодавчих актів.

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму Єдиного вікна та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

За вказаний законопроект проголосував 231 депутат, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

У Мінфіні розповіли, коли принцип «єдиного вікна» на митницях стане обов'язковимУ Мінфіні розповіли, коли принцип «єдиного вікна» на митницях стане обов'язковим для всіх підприємств і державних органів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, цим законом пропонується запровадити механізм Єдиного вікна – взаємодії декларантів, їхніх представників та інших зацікавлених осіб з органами доходів і зборів, іншими державними органами, установами та організаціями, уповноваженими на здійснення відповідних дозвільних або контрольних функцій щодо переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України.

Такий механізм забезпечує можливість одноразового подання зацікавленою особою в електронному вигляді через єдиний інформаційний веб-портал набору гармонізованих відомостей з метою дотримання митних вимог, передбачених Митним кодексом та чинним законодавством.

Законопроектом передбачено, що Державна фіскальна служба України забезпечуватиие створення та функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», а також виконуватиме функції його власника та адміністратора. Проектом також пропонується внести зміни до низки законодавчих актів, що регулюють переміщення вантажів і громадян через державний кордон України.

Раніше стало відомо, що не всі митні декларації оформлюються через Єдине вікно, як обіцяв Продан.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: