Парубій розповів, як працюватиме парламент восени

Читать на русском
Цієї осені парламент має вирішити сім питань, серед яких зміна складу Центральної виборчої комісії та скасування депутатської недоторканності.

Спікер українського парламенту Андрій Парубій озвучив плани парламенту на осінь.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він сказав під час засідання погоджувальної ради ВР, передає кореспондент «РБК-Україна».

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій запевнив, що восени 2018 року ініціюватиме розгляд пропозицій по реформуванню парламентуСказано 7 серпня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зокрема, Парубій підкреслив, що цієї осені парламент має вирішити сім питань, серед яких зміна складу Центральної виборчої комісії та скасування депутатської недоторканності.

«Важливо, щоб ми цієї осені завершили питання формування ЦВК і Виборчий кодекс. Ми маємо цієї осені розглянути Виборчий кодекс. Також, я переконаний, цієї осені ми маємо розглянути закон про мову. Суд скасував так званий закон Колесніченка-Ківалова. Є законодавчий вакуум, який ми маємо заповнити», – повідомив спікер.

Він додав, що комітети вже розглянути п’ять законопроектів про мову.

«Два дуже важливих блоки – це є питання законів, необхідних для євроінтеграції для виконання договорів про асоціацію з ЄС. Я вважаю, що кожного пленарного тижня по кілька законопроектів євроінтеграційних маємо розглядати. Також блок економічних законів», – підкреслив Парубій.

За його словами, восени можуть бути внесені пропозиції щодо закріплення в Конституції України курсу до НАТО.

«Хочу сказати свою думку, якщо будуть внесені пропозиції щодо закріплення в Конституції нашої стратегії до ЄС та НАТО, я її всіляко підтримуватиму», – зазначив голова парламенту.

Він також додав, що цієї осені має бути проведена реформа парламенту. Зокрема, планується змінити кількість парламентських комітетів, а також розглянути питання зняття депутатської недоторканності.

«Хочу звернутися до всіх ще з однією темою – це реформа парламенту. Ми будемо мати дискусії. Ще не завершене питання про тимчасові слідчі комісії. Я, колеги, розраховую, що ми цієї осені зможемо розглянути важливий закон для реформи українського парламенту. Це загальна логіка, яка пропонується на осінь», – підсумував спікер.

Нагадаємо, в перший пленарний тиждень Верховна рада розгляне законопроекти блоку національної безпеки та закон про бізнес-омбудсмена.

На початку серпня Парубій анонсував, що ВР восени розгляне проект Виборчого кодексу, оновлення ЦВК та імплементаційні законопроекти до закону про національну безпеку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: