Через «Кримський титан» постраждали виноградники та городи – ЗМІ

Читать на русском
У Криму постраждали виноградники, сади й городи. В Армянську через викиди заводу Кримський титан овочі та фрукти отруєні.

Від викидів заводу кримський «Кримський титан» в окупованому Армянську постраждали фермерські угіддя, зокрема виноградники.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив кримський правозахисник Абдурешит Джеппаров, передають «Крим.Реалії».

Викиди «Кримського титану» забруднили воду на ХерсонщиніУ питній воді, взятій у одному із сіл, кількість хлоридів в півтора раза перевищує норму. Водночас в іншому селі вода відповідає нормативам.

«З колегою побували в Армянську. Ситуація дуже гнітюча. Хочеться якомога швидше залишити місто. Вулиці малолюдні, рясно посипані опалим листям дерев», – розповів він.

За словами Джеппарова, сильно також постраждали овочі й виноградники, листя обпалене кислотними викидами.

За даними заступника міністра екології та природних ресурсів України Віктора Вакараша, причиною негативного впливу заводу «Кримський титан» на навколишнє середовище й здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

У Мінооборони України заявили, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ «Чаплинка» зафіксували наявність токсичних речовин у повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінкордон із Кримом у Херсонській області, скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

Окупанти в Криму попередили про кислотні дощіЛюдям у Криму рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна, остерігатися випаровувань. Після кислотного дощу шкіра вкривається пухирями.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу «Кримський титан» в Армянську. Так званий «глава республіки» Сергій Аксьонов також вирішив відправити з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Пояснюється, що в місті перевищила норму концентрація сірчаного ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: