Окупанти в Криму попередили про кислотні дощі

Читать на русском
Людям у Криму рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна, остерігатися випаровувань. Після кислотного дощу шкіра вкривається пухирями.

Жителів анексованого Криму так звана влада півострова попереджає про кислотні дощі після хімічних викидів у Армянську.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 6 вересня, повідомляють «Крим.Реалії».

Україна повідомила про викиди в Армянську до міжнародних організаційТакож дані передали до прокуратури АРК - про порушення кримінального провадження щодо осіб, причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України і загрози їхньому життю.

Зазначено, що попередження поширюють через смс і телефоном. У них заявляють, що після кислотного дощу шкіра вкривається пухирями. Крім того рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна, остерігатися випаровувань.

За даними Гідрометцентру, в Криму протягом доби 6 вересня прогнозують сильні зливи та грози.

Рятувальники закликають жителів півострова утриматися від поїздок і за можливості залишатися в квартирі або на роботі.

Тим часом жителі Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час, після викидів, що сталися в ніч із 23 на 24 серпня.

Нагадаємо, 4 вересня концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, в зв'язку з цим на два тижні призупинили роботу заводу «Кримський титан». Окрім того розпочалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

У пробах повітря був виявлений понаднормовий вміст сірчистого ангідриду. Місцева влада запевняє, що небезпеки для здоров'я людей у місті немає. Водночас напередодні ухвалили рішення вивезти з Армянська всіх дітей, оголосивши двотижневі шкільні канікули. Також була зупинена робота заводу «Кримський титан». Причиною викидів був визначений кислотонакопичувач підприємства, в якому висохла вода й почала випаровуватися кислота.

Так званий «голова» Криму Сергій Аксьонов раніше заявив, що до 7 вересня фахівці мають розробити технічне рішення для ліквідації наслідків ситуації з парами кислоти в Армянську. Він повідомив, що кислотонакопичувач може бути наповнений водою із Каркінітської затоки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: