Які теми хвилюють міністра екології та природних ресурсів Семерака

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми урядовці найчастіше дають обіцянки. Так, для міністра молоді та спорту Жданова найактуальнішою є тема ремонту та розвитку спортивної інфраструктури й держслужба, а для міністра соціальної політики Реви – питання пенсій та субсидій. Сьогодні ми розбиралися, що в першу чергу хвилює міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

Семерак прийшов до міністерства в квітні 2016 року, відмовившись від мандата народного депутата VIII скликання. На посаді урядовця він дав 42 обіцянки, з яких 12 виконав (29%), а 8 – провалив. На його рахунку ще 22 зобов’язання, які слід втілити.

Які обіцянки мають виконати політики у вересніПорошенко планував, що у вересні форум YES пройде в Ялті, Гройсман обіцяв подарункові набори для новонароджених, а Дерев’янко хотів зібрати підписи для імпічменту президента.

Якщо виходити з кількості обіцянок, то найбільше Семерака хвилює держекоінспекція (моніторинг, перевірки, дослідження). З цього приводу міністр дав 12 запевнень, з яких поки що лише одну виконав (8%), а три – провалив. Зауважимо, що половину обіцянок щодо екоінспекції він дав на початку каденції, в 2016 році, ще стільки ж – минулого року. З початку поточного року міністр уже утримувався від будь-яких запевнень.

Набагато краще міністр екології справляється з обіцянками щодо проблем на ЧАЕС. З 11 запевнень переважну більшість він озвучив на початку каденції. Наразі Семерак уже 5 намірів встиг виконати (45%), а 4 обіцянки на тему – провалити.

Цього року міністра більше хвилювала тема відходів. Принаймні з 8 обіцянок 6 він дав за останні півроку, але поки що виконав лише 2 (25%).

Із жодної теми Семерак ще не виконав усіх обіцянок. Найвищий показник – 50% – стосується кліматичної політики та Держгеонадр. В обох випадках міністр із двох обіцянок виконав одну, а ще одну – провалив.

Щодо намірів з приводу судових процесів з РФ, то Семерак поки не завершив жодної обіцянки.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше Семерак повідомив, коли Україні доведеться відмовитися від вугілля.

Також ми писали, яку зарплату отримав міністр екології в липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: