Військові в Криму обстріляли «Титан» – Міноборони

Читать на русском
У Криму російське окупаційне командування намагається приховати масштаб екологічної проблеми та уникнути відповідальності. Титан усе ще димить отрутою.

Викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, пише «Слово і Діло».

Українські прикордонники постраждали від викидів на «Кримському титані»Олег Слободян також зазначив, що для громадян України, які проживають на адміністративному кордоні з Кримом, викиди заводу, як і раніше, не становлять загрози.

За словами представника Міноборони, 13-19 серпня підрозділи ЗС РФ проводили стрільби в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів.

«Внаслідок влучань снарядів зазначені об’єкти були пошкоджені, що призвело до суттєвого погіршення екологічної обстановки на всій півночі окупованого Криму», – сказав Мотузяник.

Він додав, що російське окупаційне командування намагається приховати масштаб екологічної проблеми та уникнути відповідальності за її виникнення.

Мотузяник стверджує, що окупанти дезінформують суспільство щодо реального стану екологічної небезпеки в Криму.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ «Чаплинка» зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області, скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу «Титан» в Армянську. Так званий «голова республіки» Сергій Аксьонов також вирішив відправити з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Також стала відома речовина, що отруїла повітря в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: