Унаслідок викидів «Кримського титану» постраждали десятки дітей у Херсонській області

Читать на русском
Із підозрою на отруєння хімічними викидами заводу Кримський титан до Херсонської обласної лікарні ушпиталили 15 дітей.

До Херсонської обласної лікарні ушпиталили 15 дітей із підозрою на отруєння хімічними викидами заводу «Кримський титан».

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН, у дітей однакові симптоми – сльозотеча та ларингіт.

НП в Армянську: в Кабміні оцінили загрози від забруднення повітряСитуація в Армянську не є небезпечною для жителів прилеглих до півострова територій, але прикордонникам видали засоби спецзахисту.

Під адмінкордон з окупованим Кримом уже виїхала обласна та міністерська комісія з Києва, яка досліджує повітря, ґрунт і воду на вміст сірчаної кислоти.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в місті Армянську на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт «липкої іржі», яким вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висипання й загальне нездужання.

Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язане з випарами вмісту кислотного накопичувача, до якого скидають хімічні відходи з 1971 року. У зв'язку з цим завод «Кримський титан» призупинив свою роботу. З Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма та директора та регіонального представника Європейського офісу Програми ООН із питань навколишнього середовища Яна Дусіка через ситуацію в окупованому Армянську.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що підрозділи Збройних сил РФ у серпні проводили в анексованому Криму стрілянину в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового й содового заводів. Крім того, на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу «Кримський титан».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: