Мінприроди назвало причину впливу «Кримського титану» на здоров'я людей

Читать на русском
Причиною негативного впливу Кримського титану на здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше

Причиною негативного впливу заводу «Кримський титан» на навколишнє середовище й здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

Про це повідомив заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш після ознайомлення очолюваної ним делегації урядової міжвідомчої робочої групи із ситуацією, що склалася у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонщини, що розташовані неподалік від заводу «Кримський титан», пише «Слово і Діло».

Унаслідок викидів «Кримського титану» постраждали десятки дітей у Херсонській областіІз підозрою на отруєння хімічними викидами заводу Кримський титан до Херсонської обласної лікарні ушпиталили 15 дітей.

«На перший погляд, причина не в накопичувачі. Головна причина - викиди. Головна причина тільки в цьому. Це однозначно не випарювання (з кислотного накопичувача заводу «Кримський титан» - ред.)», - цитує його «Укрінформ».

Чиновник зазначив, що до такого висновку прийшли українські фахівці, які відвідали Херсонщину. За його словами, експерти відібрали на цій території проби ґрунтів.

Нагадаємо, в Криму концентрація діоксиду сірки перевищує норму.

Раніше в Армянську стався викид в атмосферу шкідливих хімічних речовин. У пробах повітря було виявлене перевищення норми вмісту сірчистого ангідриду. Місцева «влада» запевняє, що жодної небезпеки для здоров'я людей в місті немає. Водночас напередодні ухвалили рішення вивезти з Армянська всіх дітей, оголосивши двотижневі шкільні канікули.

Також була призупинена робота заводу «Кримський титан». Причиною викидів був визначений кислотонакопичувач підприємства, в якому висохла вода й почала випаровуватися кислота.

Тим часом у Херсонській області заявили, що через НП в Армянську постраждали щонайменше 20 дітей.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма та директора й регіонального представника Європейського офісу Програми ООН із питань навколишнього середовища Яна Дусіка через ситуацію в окупованому Армянську.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що підрозділи Збройних сил РФ у серпні проводили в анексованому Криму стрілянину в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового й содового заводів.

Крім того, на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу «Кримський титан».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: