Денісова звернулася до ООН з приводу екологічної катастрофи в Армянську

Читать на русском
Денісова звернулася до директора Програми ООН з навколишнього середовища через ситуацію в Криму.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма і директора та регіонального представника Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища Яна Дусіка через ситуацію в окупованому Армянську.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала у Facebook.

НП в Армянську: в Кабміні оцінили загрози від забруднення повітряСитуація в Армянську не є небезпечною для жителів прилеглих до півострова територій, але прикордонникам видали засоби спецзахисту.

«Терміново звернулася до Виконавчого директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма і директора та Регіонального Представника Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища Яна Дусіка. Закликала їх долучитися до спільної боротьби за поновлення права мешканців Кримського півострова на безпечне для життя і здоров’я довкілля», - повідомила Денисова.

Вона розповіла, що жителі Криму скаржаться, що на дахах будинків, металевих предметах і в квартирах утворився маслянистий наліт жовтуватого відтінку, а в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, який заважає дихати. Омбудсмен підкреслила, що окупаційна влада Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки.

Нагадаємо, сьогодні українська розвідка повідомила, що підрозділи Збройних сил РФ в серпні проводили в анексованому Криму стрілянину в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового і содового заводів. Крім того, на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу Кримський титан.

Зазначимо, 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи Кримський титан призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: