У Криму концентрація діоксиду сірки перевищує норму

Читать на русском
Триває безперервний моніторинг навколишнього середовища. Загалом до робіт залучені понад 220 осіб і 55 одиниць техніки.

В анексованому Криму концентрація діоксиду сірки в повітрі після хімічного викиду із заводу «Кримський титан» все ще перевищує гранично допустимі значення.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на дані МНС Росії в четвер, 6 вересня.

Унаслідок викидів «Кримського титану» постраждали десятки дітей у Херсонській областіІз підозрою на отруєння хімічними викидами заводу Кримський титан до Херсонської обласної лікарні ушпиталили 15 дітей.

«Станом на шосту ранку, лабораторією Росспоживнагляду зафіксоване перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду сірки в місті Армянську в 1,4 раза, в населеному пункті Перекоп – у 4,2 рази», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що триває безперервний моніторинг навколишнього середовища. До робіт залучені понад 220 осіб і 55 одиниць техніки.

Раніше в Армянську стався викид в атмосферу шкідливих хімічних речовин. У пробах повітря було виявлене перевищення норми вмісту сірчистого ангідриду. Місцева «влада» запевняє, що жодної небезпеки для здоров'я людей в місті немає. Водночас напередодні ухвалили рішення вивезти з Армянська всіх дітей, оголосивши двотижневі шкільні канікули.

Також була призупинена робота заводу «Кримський титан». Причиною викидів був визначений кислотонакопичувач підприємства, в якому висохла вода й почала випаровуватися кислота.

Тим часом у Херсонській області заявили, що через НП в Армянську постраждали щонайменше 20 дітей.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма та директора й регіонального представника Європейського офісу Програми ООН із питань навколишнього середовища Яна Дусіка через ситуацію в окупованому Армянську.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що підрозділи Збройних сил РФ у серпні проводили в анексованому Криму стрілянину в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового й содового заводів. Крім того, на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу «Кримський титан».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: