Українські прикордонники постраждали від викидів на «Кримському титані»

Читать на русском
Олег Слободян також зазначив, що для громадян України, які проживають на адміністративному кордоні з Кримом, викиди заводу, як і раніше, не становлять загрози.

У Держприкордонслужбі заявили про отруєння прикордонників, які несуть службу в безпосередній близькості від заводу «Кримський титан».

Про це в середу, 5 вересня, заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян в ефірі 112 Україна, пише «Слово і Діло».

«Були скарги на самопочуття – це запаморочення, нудота, головний біль, але після відповідних медичних консультацій і прийому ліків ці симптоми вдавалося зняти. Таких людей замінюють на службі, дають їм можливість відпочити й ретельно обстежують», –заявив Слободян.

Олег Слободян також зазначив, що для громадян України, які проживають на адміністративному кордоні з Кримом, викиди заводу, як і раніше, не становлять загрози.

«Принципово ситуація не змінилася. Вітер дме в глибину півострова, тому для громадян України, які проживають на адмінкордоні в Херсонській області, поки що немає серйозних загроз, хоча вони також відчувають погіршення самопочуття й спостерігають вплив на навколишнє середовище», – зазначив він.

«Ми готові надати допомогу громадянам, які, рятуючись від цієї напасті, захочуть приїхати з окупованого півострова на материкову Україну», – зазначив він.

Також нагадаємо, Україна повідомила про викиди в Армянську до міжнародних організацій.

Раніше стало відомо, що в Кабміні оцінили загрози від забруднення повітря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: