Росія повідомила ЄСПЛ, що політв'язень Балух не голодує

Читать на русском
Росія проінформувала Європейський суд з прав людини про стан здоров'я чотирьох українських політичних в’язнів.

Росія проінформувала Європейський суд з прав людини про стан здоров'я чотирьох українських політичних в’язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усеїна Куку та Сергія Литвинова – жоден з них не тримає голодування.

Як пише «Слово і Діло», про це ВВС News Україна повідомили у прес-службі ЄСПЛ.

Худий і страшний: мати Балуха розповіла про його станМати українського політв'язня Володимира Балуха побувала на побаченні із сином в ізоляторі тимчасового утримання в окупованому Криму.

«Росія надала інформацію, що ці чотири чоловіка регулярно оглядаються лікарями, отримують належну медичну допомогу та, що жоден з них зараз не здійснює голодування», - повідомили у ЄСПЛ.

Натомість в офісі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової заявили, що Володимир Балух продовжує голодування вже 172-й день.

Володимир Балух 19 березня оголосив безстрокове голодування. Після місяця голодування він погодився вживати дві склянки вівсяного кисілю і 50-70 г житніх сухарів на день. Його засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні за «зберігання боєприпасів». Наразі проти нього порушено нову справу - через заяви Валерія Ткаченка, начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив.

Російський суд засудив Станіслава Клиха до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито участь у банді, вбивстві і замаху на вбивство російських військовослужбовців під час першої чеченської війни.

Кримського правозахисника Еміра-Усеїна Куку російська влада звинувачує у діяльності ісламської організації Хізб-ут-Тахрір, яку в Росії вважають терористичною.

Сергія Литвинова російський суд засудив до восьми з половиною років колонії суворого режиму за те, що він нібито влітку 2014 року в Луганській області напав із автоматом Калашникова на громадянина Росії Олександра Лисенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: