Суд відмовив Балуху в достроковому звільненні

Читать на русском
В окупованому Сімферополі суд відмовив українському активісту Володимиру Балуху в умовно-дострокову звільненні.

В окупованому Росією Сімферополі так званий Залізничний районний суд відмовив українському активісту Володимиру Балуху в умовно-дострокову звільненні за першим вироком, яким його позбавили волі на 3 роки й 4 місяці

Про це повідомляє «Громадське радіо», пише «Слово і Діло».

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

Зазначається, що клопотання подала його захисниця Ольга Дінзе.

Своєю чергою помічник прокурора Денис Мишкін просив «суд» скасувати розгляд клопотання захисту, оскільки Балуху винесли ще один, новий вирок у 5 років позбавлення волі. За його словами, він не передбачає умовно-дострокового звільнення.

На думку адвоката, оскільки новий вирок ще не набув чинності, захист має право клопотати перед судом на УДЗ за першим вироком.

При цьому «суддя» Дмитро Михайлов відхилив подальший розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення.

Раніше повідомлялося, що засуджений в анексованому Росією Криму український активіст Володимир Балух продовжує перебувати в загальній камері сімферопольського СІЗО, що погано позначається на його здоров'ї в зв'язку з голодуванням, яке він тримає понад 115 днів.

5 липня підконтрольний Росії «суд» Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів. Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ, тобто більший тюремний термін поглинув менший.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

22 червня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про вимогу терміново надати їй дозвіл відвідати Балуха в окупованому Криму, а також повідомила, що Балуха перевели до Роздольненського ізолятора тимчасового утримання, де він піддається знущанням і приниженням за національними ознаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: