Політв’язня Балуха, який голодує, тримають у загальній камері

Читать на русском
Адміністрація сімферопольського СІЗО продовжує тримати в загальній камері українського активіста Володимира Балуха.

Адміністрація сімферопольського СІЗО продовжує тримати в загальній камері українського активіста Володимира Балуха, який оголосив голодування, незважаючи на його важкий стан.

Як пише «Слово і Діло», про це Крим.Реалії повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

«Володимир Балух продовжує перебувати в загальній камері. Адміністрація СІЗО не враховує важкий стан і не переводить його в більш м'які умови», – заявив Чийгоз.

За його словами, Балуха потрібно перевести в камеру з двома ув'язненими, проте його продовжують тримати в загальній камері.

Офіційних коментарів співробітників СІЗО з цього приводу немає.

Нагадаємо, підконтрольний РФ Роздольненський районний суд в Криму засудив українського активіста Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

У вироку суддя озвучила, що Балух скоїв злочин у зв'язку з «неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами».

Матір Балуха заявила, що не проситиме президента РФ Володимира Путіна про помилування сина.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: