Україна передала Туреччині список політв'язнів

Читать на русском
Україна передала Туреччині список, що містить прізвища понад 60 політв'язнів, утримуваних у Росії та анексованому Криму.

Україна передала Туреччині список, що містить прізвища понад 60 політв'язнів, утримуваних у Росії та анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

«Очевидно, за дорученням Ердогана (президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана - ІФ) турецьке посольство в Києві попросило (список). Ми тиждень тому передали. Попросили англійською. Завтра вранці передамо англійський текст», - розповів М.Джемілєв «Громадському радіо» в понеділок.

Наприкінці липня Р.Т.Ердоган попросив М.Джемілєва надати йому список українців-політв'язнів, яких утримує Росія.

Як повідомлялося, уповноважена з прав людини Росії Тетяна Москалькова пропонує знайти механізми обміну засудженими між Росією і Україною шляхом укладення спеціальної угоди між країнами.

Раніше Людмила Денисова повідомила про прохання 11 росіян до Путіна обміняти їх.

Також нагадаємо, що в Кабміні пообіцяли виділити допомогу сім'ям українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: