Худий і страшний: мати Балуха розповіла про його стан

Читать на русском
Мати українського політв'язня Володимира Балуха побувала на побаченні із сином в ізоляторі тимчасового утримання в окупованому Криму.

Мати українського політв'язня Володимира Балуха побувала на побаченні із сином в ізоляторі тимчасового утримання в окупованому Криму.

Про це вона розповіла в коментарі Кримській правозахисній групі, пише «Слово і Діло».

Вона розповіла, що Балух виглядає дуже погано й відмовляється говорити про своє здоров'я, щоб її не засмучувати.

«Нічого хорошого. Худий, страшний такий. Скелет. Один скелет... Я ж бачу, що він такий страшний, що я просто в шоці. Одні кістки й шкіра на кістках. Виглядає як дід», – сказала Наталія Балух після побачення, яке відбулося 9 серпня в ІТТ Роздольного.

Мати українця розповіла, що Володимир практично не їсть, лише іноді вживає кисіль із вівсянки та сухарі. За її словами, український політв'язень мав проблеми зі спиною та ногою.

«Коли ми з ним говорили, поруч стояв поліцейський, а він при ньому нічого такого не скаже», – сказала його мати.

«Я вже не знаю, що й думати. Дочекаюся я його чи ні. Я не знаю, що б я робила, якби не ця підтримка людей», – додала Балух.

Володимир Балух 19 березня оголосив безстрокове голодування. Після місяця голодування він погодився вживати дві склянки вівсяного киселю та 50-70 г житніх сухарів на день. Його протестне голодування триває вже 145-й день.

Раніше з'явилася інформація, що політв'язня Балуха тримають у загальній камері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: