Літо на Донбасі: в ОБСЄ розповіли про обстріли

Читать на русском
Літо 2018 року на південно-сході України стало найспокійнішим на Донбасі з 2014 року. В ОБСЄ відзвітували про обстріли.

Нинішнє літо на південному сході України стало найспокійнішим з точки зору напруженості збройного конфлікту з його початку у 2014 році.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Мартін Сайдік, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Три години розмови тет-а-тет із Путіним. Який сценарій перемир’я на Донбасі пропонує Меркель?Президент РФ провів зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Переговори тривали три години без перекладача.

«Хотілося б відзначити, що в цьому році ми спостерігаємо найспокійніше літо з початку конфлікту», - сказав Сайдік журналістам у Мінську.

За його словами, починаючи із серпня, не було зафіксовано загибелі серед цивільного населення, «однак є троє поранених».

Сайдік заявив, що питання дотримання режиму припинення вогню і загальна ситуація безпеки в зоні конфлікту була в центрі уваги на сьогоднішньому засіданні ТКГ і підгрупи з безпеки.

Він поінформував, що робоча підгрупа з гуманітарних питань продовжила обговорення теми утримуваних осіб, підгрупа з політичних питань - імплементації формули Штайнмайєра, економічна підгрупа - водопостачання та роботи мобільного зв'язку.

Також Сайдік підтвердив, що сторони конфлікту на Донбасі домовилися про чергове, «шкільне» перемир'я, яке стало вже 24-м на Донбасі, укладеним сторонами з початку конфлікту.

Раніше повідомлялося, що селище Зайцеве в Донецькій області потрапило під мінометний обстріл. Були знищені будівлі на вулиці Попова.

Також сьогодні стало відомо, коли почнеться нове перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: