Через обстріл Зайцевого на Донбасі горів житловий сектор

Читать на русском
Українська сторона СЦКК зафіксувала, що бойовики на Донбасі обстріляли населений пункт Зайцеве.  Це вже сьомий випадок обстрілів населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури в АТО.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) зафіксувала, що бойовики на Донбасі обстріляли населений пункт Зайцеве.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-центрі ООС.

Наєв розповів, скільки території вдалося повернути під контроль ЗСУКомандувач ООС підкреслив, що за цей час українські військовослужбовці не порушували Мінські домовленості й дотримувалися припинення вогню з 1 липня.

Унаслідок обстрілу зафіксоване руйнування житлового будинку в Зайцевому. Мешканці повідомили про те що боєприпаси влучили в житловий сектор, що спричинило пожежу.

«21 серпня 2018 року збройними формуваннями РФ здійснений обстріл населеного пункту Зайцеве із застосуванням міномету калібру 82 міліметри та станкового протитанкового гранатомета СПГ-9», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в СЦКК, застосування такого озброєння заборонене Мінськими угодами. На місці обстрілу представники української сторони СЦКК зафіксували, що внаслідок прямого влучання чотирьох мін калібру 82 мм повністю зруйнована літня кухня та господарська будівлю з погребом за адресою вул. Попова, 46.

«А внаслідок влучання пострілів СПГ виникло вигорання залишків зазначених будівель. Боєприпасів, що не вибухнули, не виявлено. Постраждалих серед цивільного населення немає», – зазначили в прес-центрі.

Це вже сьомий випадок обстрілів населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури за останню декаду, додали в СЦКК.

Як відомо, впродовж минулої доби 21 серпня в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі чотири рази із забороненого озброєння.

Раніше були названі контрольні пункти пропуску на Донбасі, де зафіксовані найбільші черги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: