У штабі ООС пояснили просування в «сірій зоні»

Читать на русском
Військові кажуть, що просування здійснюється в рамках плану операції та з метою поліпшення безпеки мирних жителів.

Об'єднані сили пояснили просування в «сірій зоні» Донбасу здійсненням заходів відповідно до затвердженого задуму та плану операції.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні штабу спецоперації.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 серпняСитуація на сході країни станом на 20 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зазначається, що зараз військові виконують завдання лише однієї складової операції, а саме здійснюють стабілізаційні дії.

У межах стабілізаційних дій ООС вживають усіх необхідних заходів зі створення більш безпечних умов як для виконання завдань військовослужбовцями, так і для мирних громадян, які проживають у населених пунктах Донецької та Луганської областей. Одним із важливих елементів зазначених дій щодо поліпшення безпеки якраз і є утворення смуги забезпечення, зазначають у штабі.

«Об'єднані сили прагнуть створити безпечну зону для цивільного населення, яке проживає в населених пунктах у так званій «сірій зоні». Тому до тих міст і селищ, які потрапляють до розширеної або новоствореної смуги забезпечення, заходить українська влада, й люди мають можливість користуватися всім спектром своїх прав і свобод», – ідеться в повідомленні.

Раніше командувач ООС Сергій Наєв заявив, що за три місяці проведення операції Збройні сили України повернули під свій контроль 15 кв. км території.

Напередодні народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що військові відтіснили сепаратистів на Донбасі на кілька кілометрів, замкнувши «кільце» безпеки навколо Торецька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: