Порошенко розповів, скільки ветеранів АТО готові повернутися на Донбас

Читать на русском
За даними президента, в країні є близько 160 тисяч професійних і досвідчених військових у запасі, готових будь-якої хвилини стати в стрій.

В Україні близько 160 тисяч учасників бойових дій перебувають в оперативному резерві першої черги.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в середу, 22 серпня, заявив президент України Петро Порошенко, відкриваючи міжнародний волонтерський і ветеранський форум «Там, де ми, там Україна», який проходить у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що на Донбасі буде розгорнута миротворча операціяСказано 22 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Майже 160 тисяч учасників бойових дій зараз значаться в оперативному резерві першої черги ... Це готовність номер один знову в разі потреби взяти зброю в руки ... професійно, з найвищим ступенем вишколу. І я ні на йоту не сумніваюся, що кожен із вас готовий зараз знову стати до строю. Але я не хочу, щоб у ваше життя, в життя країни колись знову повернулася війна», – сказав Порошенко.

Він нагадав, що в 2014 році нинішні ветерани та волонтери захистили Україну на східних рубежах.

«Ви пішли в 2014 році як врукопашну, ви зупинили тоді ворога на східних рубежах фактично силою свого духу», – зазначив президент.

Раніше в ООН назвали кількість загиблих на Донбасі за весь період конфлікту.

Нагадаємо, «Слово і Діло» з'ясувало, що буде з пільгами учасників АТО з переходом на ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: