У Мінську домовилися про перемир'я на Донбасі вже в серпні

Читать на русском
Тристороння контактна група за участі бойовиків оголосила про припинення вогню з опівночі 29 серпня в зв'язку з початком навчального року.

Тристороння контактна група за участю бойовиків оголосила про припинення вогню з опівночі 29 серпня в зв'язку з початком навчального року.

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Зведення штабу ООС 22 серпня: 24 обстріли, двоє пораненихУпродовж минулої доби 21 серпня в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі чотири рази з забороненого озброєння.

«Сторони зобов'язуються здійснити всі необхідні кроки для забезпечення сталого режиму припинення вогню. Задля моніторингу сторони також зобов'язуються забезпечити надійний та безпечний доступ СММ ОБСЄ на всій території України, відповідно до її мандату», – написала вона.

Оліфер додала, що впродовж «хлібного перемир'я» 1 липня-20 серпня українська сторона зафіксувала майже півтори тисячі обстрілів з боку бойовиків, у тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї.

«Є жертви серед військових та цивільних. За цей період СММ ОБСЄ зафіксувала обстріли 9 населених пунктів», – зазначила речниця Кучми.

Нагадаємо, про попередній «режим тиші» в Мінську домовилися 1 липня.

Раніше командувач ООС Сергій Наєв заявив, що за три місяці проведення операції Збройні сили України повернули під свій контроль 15 кв. км території.

Напередодні народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що військові відтіснили сепаратистів на Донбасі на кілька кілометрів, замкнувши «кільце» безпеки навколо Торецька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: