Чому не можна обміняти Сенцова: РФ виправдовується

Читать на русском
Олег Сенцов має громадянство України та Росії, тому його обмін на росіян, засуджених в Україні, неможливий.

Олег Сенцов має громадянство України та Росії, тому його обмін на росіян, засуджених в Україні, неможливий.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє у вівторок, 21 серпня, «Інтерфакс».

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

«Щодо Сенцова, Штиблікова та інших, в них вийшло за фактом два громадянства. І відповідно до української Конституції, їхні громадяни видачі не підлягають на територію Росії – так само, як і в нас, громадяни не підлягають видачі на іншу територію», – заявила Москалькова.

За її словами, згідно із законодавствами України та Росії, перебуваючи під вартою, людина не має права вийти з громадянства. Для виходу з патової ситуації вона запропонувала укласти двосторонню угоду про статус осіб із двома громадянствами.

Раніше Ірина Геращенко заявила, що російська сторона, в тому числі омбудсмен РФ Тетяна Москалькова, відмовилася провести переговори щодо обміну 36 засуджених громадян РФ на українських в'язнів.

Нагадаємо, сьогодні випонилося 100 днів від початку голодування Олега Сенцова.

Група сенаторів США готує звернення до Держдепу США та президента Дональда Трампа щодо ситуації навколо українського політв'язня Олега Сенцова.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що український політв'язень, який голодує 100 днів у російській колонії, більше не вірить у те, що воля близька.

Тим часом тюремники в РФ розповіли, коли Сенцова годуватимуть примусово.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: