Сенат США готує звернення до Держдепу й Трампа щодо Сенцова

Читать на русском
Група сенаторів США готує звернення до Держдепу США та президента Дональда Трампа щодо ситуації навколо українського політв'язня Олега Сенцова.

Група сенаторів США готує звернення до Держдепу США та президента Дональда Трампа щодо ситуації навколо українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це заявив посол України в США Валерій Чалий, передає «Слово і Діло».

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

«Буквально зараз готується звернення великої групи сенаторів до Державного департаменту, до президента Трампа для того, щоб не просто посилити тиск, а й поставити дуже чітку й жорстку позицію, тому що 100-й день голодування Олега, й усі розуміють, що це критичний момент», – повідомив Чалий.

9 серпня адвокат політв'язня Дмитро Дінзе повідомив, що стан Сенцова важкий, у нього сталася третя криза голодування.

8 серпня сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що в своєму листі брат повідомив їй про своє вкрай важкому стані.

«Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав листа, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення», – пише вона.

За словами Каплан, Сенцову російські тюремники не передають жодних листів, а сам він перебуває в інформаційному вакуумі й узагалі не знає, що відбувається.

Раніше стало відомо, що Литва закликає РФ негайно звільнити Сенцова.

Також нагадаємо, Меркель закликали вимагати від Путіна звільнення Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: