Москалькова відмовилася обговорювати в Мінську обмін російських громадян

Читать на русском
РФ не планує обговорити в Мінську передачу Росії 36 російських громадян в обмін на українських політв'язнів. Геращенко розповіла про переговори.

Російська сторона та омбудсмен РФ Тетяна Москалькова відкинули ініціативу обговорити в Мінську передачу Росії 36 російських громадян в обмін на українських політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за підсумками переговорів 21 серпня.

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

«Росії її громадяни просто не потрібні ... Ми ж усе одно не складаємо руки! Я офіційно поінформувала представників РФ та ОБСЄ, що 22 росіянина, засуджених за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь у незаконних озброєних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента Путіна з проханням перемістити їх до РФ в обмін на українців у російських тюрмах», – пише Геращенко.

За її словами, українська сторона, на відміну від РФ, готова перемістити їх у найкоротші терміни, але в обмін на українських політв’язнів РФ.

«Ці звернення вже надіслані дипломатичними каналами на МЗС РФ, я своєю чергою продублювала їх на гуманітарну підгрупу та ТКГ. РФ доведеться відповісти на запитання, чи забираються вони потурбуватися про долі своїх громадян», – зазначила Геращенко.

Вона нагадала представникам ОБСЄ та росіянам, що Олег Сенцов 100-й день голодує в російській колонії, вимагаючи звільнення всіх політв'язнів Кремля.

Як писало «Слово і Діло», в РФ пропонують укласти спецугоду з обміну ув'язненими.

Раніше Людмила Денісова повідомила про прохання 11 росіян до Путіна обміняти їх.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: