Тюремники в РФ розповіли, коли Сенцова годуватимуть примусово

Читать на русском
Голодування, яке оголосив засуджений за тероризм режисер Олег Сенцов, не є ефективним способом обстоювання своїх прав.

Голодування, яке оголосив засуджений за тероризм режисер Олег Сенцов, не є ефективним способом обстоювання своїх прав.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив «Інтерфаксу» відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Іван Мельников.

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

«100 днів голодовки – це дуже складно, він (Сенцов – ред.), звичайно, має вживати суміші, інакше б уже помер. У Федеральної служби виконання покарань є свій регламент, і якщо його життю загрожуватиме небезпека, то його годуватимуть примусово», – сказав Мельников.

Сенцов оголосив голодовку 14 травня 2018 року з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ.

«Я не вважаю, що голодування – це ефективний спосіб обстоювання своїх прав, це лише шкодить здоров'ю. Але потрібно розуміти, що Сенцов іде на принцип», – сказав відповідальний секретар ГСК.

Нагадаємо, група сенаторів США готує звернення до Держдепу США та президента Дональда Трампа щодо ситуації навколо українського політв'язня Олега Сенцова.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що український політв'язень, який голодує 100 днів у російській колонії, більше не вірить у те, що воля близька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: