У Мін'юсті порахували, яку частину боргу Україні вдалося стягнути з «Газпрому»

Читать на русском
Мін'юст веде переговори з іноземними радниками про стратегію повернення до бюджету іншої частини боргу.

Україна стягнула з російського «Газпрому» понад 100 мільйонів гривень у межах виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це на сторінці в Twitter написав міністр юстиції Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

Судова тяжба з «Газпромом» триває: то чи була стокгольмська «перемога»?Нафтогаз направив подання до апеляційного суду округу Свеа (Швеція), який за клопотанням Газпрому ухвалив рішення про призупинення процедури примусового стягнення боргу в 2,6 мільярда доларів. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Ми вже стягнули понад 100 мільйонів гривень з «Газпрому» на користь держави. Також були арештовані та направлені на реалізацію корпоративні права цієї компанії вартістю приблизно в 600 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Петренко додав, що наразі Мін'юст веде переговори з іноземними юридичними радниками про стратегію стягнення з «Газпрому» ще 172 мільярдів гривень боргу.

Нагадаємо, 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК «Нафтогаз України» за позовом до російського «Газпрому».

НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту.

«Газпром» направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення.

Також стало відомо, що Мін'юст шукає радника для стягнення штрафу АМКУ з «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: