«Київтеплоенерго» подало до суду на «Нафтогаз»: пояснення Кличка

Читать на русском
Столична влада звернулася до суду, щоб змусити НАК «Нафтогаз» укласти договір на газопостачання «Київтеплоенерго»

Мер столиці Віталій Кличко заявив столична влада звернулася до суду, щоб змусити НАК «Нафтогаз» укласти договір на газопостачання «Київтеплоенерго» і не допустити відключення теплоелектростанцій, які виробляють електроенергію для Києва.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає Слово і Діло

«Ми змушені звернутися до суду, щоб не допустити зупинки газопостачання ТЕЦ, які виробляють не тільки теплову, а й електричну енергію. Сподіваюся, найближчим часом позов буде розглянутий, і ми вирішимо проблему з відсутністю гарячої води в столиці», - підкреслив Кличко.

«Я роблю все, щоб захистити інтереси киян. А платити чужі борги? Вибачте, 1 мільярд 200 мільйонів - це 10 нових дитячих садків! Кияни не повинні платити за наслідки господарської діяльності приватних компаній», - додав він.

Тарифна безвихідь: що станеться з цінами на газ та чого чекати українцямЗростання тарифів, підвищення комунальних платежів, подорожчання товарів та послуг – це лише перша хвиля наслідків від зростання цін на газ. Чого чекати ще – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

У КМДА зазначили, що близько 3 тисяч житлових будинків Києва залишаються без гарячої води через відмову НАК «Нафтогаз» укласти договір з КП «Київтеплоенерго» на поставку природного газу.

Як повідомлялося, КП «Київтеплоенерго» звернулося до Господарського суду Києва з позовом до НАК «Нафтогаз України» про визнання укладеними договору про постачання газу.

Раніше в НАК «Нафтогаз України» відмовилися підписувати договори на поставку газу через невирішене питання боргових зобов'язань «Київенерго» на суму майже 5 млрд. гривень.

Як повідомлялося, компанія «Нафтогаз» стверджує, що кияни сидять без гарячої води не з їхньої вини.

Також стало відомо, чи виростуть тарифи на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: