«Газпром» оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу

Читать на русском
Російський Газпром подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з Нафтогазом з приводу транзиту газу через Україну.

Російський «Газпром» подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з «Нафтогазом» з приводу транзиту газу через Україну.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляється на офіційному сайті російського монополіста.

Розірвання контрактів із «Газпромом»: який вихід в України?«Газпром» і «Нафтогаз України» офіційно розпочали переговори про розірвання контрактів на поставку та транзит газу. Як у такій ситуації діяти Україні, міркували разом з експертами.

«Газпром» 29 березня подав до апеляційного суду округу Свеа (Швеція) клопотання про оскарження й часткове скасування остаточного рішення щодо арбітражного розгляду з «Нафтогазом» України в справі про транзит газу в зв'язку з істотними процесуальними порушеннями, допущеними арбітрами при винесенні цього рішення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 лютого завершилася багаторічний спір між компаніями в Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав «Газпром» доплатити «Нафтогазу» $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних спорів між компаніями на поставку та транзит газу «Газпром» мав доплатити НАК $2,56 млрд.

Уже 2 березня «Газпром» заявив про розрив контрактів з Україною на постачання та транзит газу. Це викликало запровадження тимчасового економного режиму споживання блакитного палива для недопущення кризової ситуації в енергетиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: