Саєнко: Гройсман визначається, чи звільняти Данилюка

Читать на русском
Володимир Гройсман визначиться, чи сумісні дії міністра фінансів Олександра Данилюка з посадою в Кабінеті міністрів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман визначиться, чи сумісні дії міністра фінансів Олександра Данилюка з посадою в Кабінеті міністрів під його керівництвом.

Про це сказав у ефірі програми «Свобода слова» 4 червня міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, пише «Слово і Діло».

Конфлікт Данилюка з Гройсманом: хто ризикує піти у відставку?Олександр Данилюк написав листа послам G7 з наміром «уникнути двозначності і маніпуляцій» в його конфлікті з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Чим закінчиться конфлікт, розповіли експерти.

«Ми сьогодні (4 червня – ред.) зібрали нараду міністрів. На цій нараді Данилюк визнав відправлення цього листа як свою помилку, він сказав, що діяв емоційно. І, напевно, він, скажімо так, зопалу це зробив. Зараз, після цієї розмови, прем'єр-міністр визначається, чи сумісні такі дії Данилюка з його перебуванням в уряді як міністра фінансів. І прем'єр-міністр буде визначатися з цього питання», – сказав він.

Саєнко додав, що питання відставки Данилюка обговорювалося на засіданні уряду.

Нагадаємо, Данилюк написав листа до G7 із наміром «уникнути двозначності та маніпуляцій» у його конфлікті з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Раніше повідомлялося, що 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступниці міністра. Публічна трансляція засідання була припинена, однак присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками Данилюк навіть припустив підготовку подання про його відставку.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію з міністром фінансів Олександром Данилюком, припустив, що той вирішив змінити місце роботи, й вирішив це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: