Данилюк розповів подробиці сварки з Гройсманом

Читать на русском
Сварка Данилюка з Гройсманом сталася через вимоги міністра призначити йому п'ятого заступника, який відповідатиме за податкову сферу.

Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів про сварку з очільником уряду Володимиром Гройсманом, що сталася на засіданні Кабміну 23 травня.

Як пише «Слово і Діло», подробиці конфлікту він повідомив у коментарі телеканалу «112 Україна».

Заступники Данилюка в березні отримали майже 100 тисяч гривень премійГолова Мінфіну Олександр Данилюк минулого місяця заробив менше, ніж майже всі його заступники.

«У нас принципова позиція щодо реформи ДФС. На жаль, ми не завжди знаходимо спільну мову. Це робочий момент. Коли мені відмовили в призначенні заступника (хоча це повністю моє право формувати мою команду), якого я хочу призначити вже 2 роки, в мене зараз немає заступника, який відповідає за податкову сферу. Для нас пріоритетом є реформування ДФС, і я не можу призначити заступника з цього питання ... На сьогодні я бачу, що ми не працюємо як одна ефективна команда. До нас застосовуються якісь ниточки зі сторін. У нас іноді рішення ухвалюються непрозоро», – сказав він.

Крім того, голова Мінфіну впевнений, що ситуація, яка склалася, незабаром вирішиться.

«Мене підтримують члени уряду. Я впевнений, що ми цю ситуацію виправимо», – додав він.

Як відомо, 23 травня під час засідання Кабміну Данилюк попросив призначити собі п'ятого заступника, на що Гройсман відповів, що не робитиме цього. У відповідь на це Данилюк сказав, що нехай у такому разі на нього самого готують подання на відставку.

Варто зазначити, що Генпрокуратура перевіряє доходи Данилюка та його дружини, отримані ними у Великій Британії з 2004 до 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: