ЗМІ розповіли, що Балух у важкому стані

Читать на русском
Український активіст Володимир Балух, який 19 березня оголосив безстрокове голодування в СІЗО Сімферополя, знаходиться у важкому стані.

Український активіст Володимир Балух, який 19 березня оголосив безстрокове голодування в СІЗО Сімферополя, знаходиться у важкому стані.

Як пише «Слово і Діло», про це 1 червня сказав архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, передають Крим.Реалії.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Стан Володимира важкий. Як себе людина може відчувати через стільки днів голодування? Володимир перебуває у фізичному виснаженні. У нього немає сил. Під час судового засідання (31 травня - ред.) він постійно пив воду», - сказав Климент.

31 травня, за словами адвоката Дмитра Дінзе, в підконтрольному Кремлю суді, сторона звинувачення закінчила надавати «докази провини Балуха».

15 травня в «Роздольненському районному суді» окупованого Криму допитали свідків обвинувачення у сфабрикованій кримінальній справі проти Балуха.

Також Балух написав лист українцям, в якому розповів, чому вирішив почати голодування.

МЗС вимагає звільнити БалухаМіністерство закордонних справ вимагає від Росії пустити до засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха українських медиків.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Балуха в грудні 2016 року під приводом того, що на горищі його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники заявляли, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Однак «суд» в анексованому Росією Криму визнав Балуха винним в зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,6 тисячі гривень).

Проти Балуха порушили ще одну справу за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченко про нібито побиття. Сам Балух та його захист заявляли, що це Ткаченко напав на нього.

19 березня Роздольненський райсуд обрав для Балуха запобіжний захід у цій справі у вигляді утримання під вартою до 19 червня 2018 року.

Балух голодує з 19 березня і відмовляється припиняти голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: