Саакашвілі програв черговий суд в Україні

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову лідера Руху нових сил Міхеілу Саакашвілі про визнання незаконним рішення про видворення його в Польщу.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову лідера Руху нових сил Міхеілу Саакашвілі про визнання незаконним рішення про видворення його в Польщу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила в п'ятницю прес-служба суду.

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши справу за позовом Саакашвілі до Державної міграційної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, ухвалив рішення - відмовити Саакашвілі в задоволенні позовних вимог», - йдеться в повідомленні.

Саакашвілі просив суд визнати незаконним рішення про видворення, а також зобов'язати міграційну службу скасувати його.

Суд постановив, що Саакашвілі був видворений в Польщу як особа, яка незаконно перебувала на території України за стандартною процедурою на підставі Угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію. У той же час судом встановлено, що за результатами розгляду відповідного запиту польська сторона дала згоду на реадмісію Саакашвілі, про що повідомила міграційній службі в листі, копія якого є в матеріалах адміністративної справи.

Саакашвілі та «взяття» кордону: чи варто чекати чергового «прориву»?Після того, як Саакашвілі вислали до Польщі, політик заявив, що має намір повернутися в Україну. Про те, чи чекати нового прориву кордону та нових протестів, розповіли експерти.

У травні 2015 року Саакашвілі отримав громадянство України, а в грудні 2015 року був припинено його грузинське громадянство.

26 липня 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

12 лютого поточного року екс-президент Грузії був затриманий в Києві, а потім висланий до Польщі.

Там він заявив, що не залишить спроб повернутися на Україну.

Пізніше Державна прикордонна служба України заборонила Саакашвілі в'їзд в країну до 2021 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: