Балуха б'ють і намагаються зламати психічно – захисник

Читать на русском
Громадський захисник, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент розповів про страшні тортури до українського активіста.

Громадський захисник, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент заявив, що українського активіста Володимира Балуха, б'ють і чинять на нього психологічний тиск.

Відеозвернення архієпископа опублікував кримський активіст Михайло Батрак, передає Крим.Реалії, пише Слово і Діло.

«Зараз Володю починають мучити так званим «недотриманням режиму». За будь-яку провину, яку Володя допускає в камері, на нього відразу складають адміністративне порушення... За те, що Володя відмовився роздягатися догола на вимогу цих вертухаїв, його заламали, відлупцювали і склали акт про адміністративне порушення», - сказав Климент.

За словами громадського захисника, українського політв'язня карають за те, що він приліг в камері або підійшов до вікна.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Він додав, що окупаційна влада намагаються зламати Балуха психічно.

Як відомо, 16 січня так званий «суд» підконтрольний окупаційній владі РФ в Криму, засудив Балуха до 3 років і 7 місяців в колонії-поселенні.

Російські силовики звинуватили кримчанина в «зберіганні боєприпасів».

Нагадаємо, Володимир Балух відмовився припиняти голодування.

Що відомо про українських політв'язнів в РФ - в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: