43 дні голодування: Балух продовжує протест

Читать на русском
Активіст Володимир Балух продовжує оголошене 43 дні тому голодування і не планує його припиняти.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що засуджений в анексованому РФ Криму український активіст Володимир Балух продовжує оголошене 43 дні тому голодування і не планує його припиняти.

Про це пишуть Крим.Реалії, передає Слово і Діло.

«Голодування він дотримується. До суду він його точно не зніме. Минулого тижня його намагалися годувати, але він відмовився. Він стійко тримається», – сказав Чийгоз.

ФСБ Росії затримала Балуха в грудні 2016 року під приводом того, що на горищі його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Захист Балуха та правозахисники заявляли, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: на його подвір'ї майорів прапор України.

16 січня так званий «суд» підконтрольний окупаційній владі РФ в Криму, засудив Балуха до 3 років і 7 місяців в колонії-поселенні.

10 квітня 22 народні депутати України підписали звернення до Балуха з проханням припинити голодування.

Також, повідомлялося, що Балуха перемістять у карцер.

Що відомо про українських політв'язнів в РФ - в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: