МЗС вимагає звільнити Балуха

Читать на русском
Міністерство закордонних справ вимагає від Росії пустити до засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха українських медиків.

Міністерство закордонних справ вимагає від Росії пустити до засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха українських медиків і негайно звільнити в'язня.

Про це в Twitter написала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, інформує «Слово і Діло».

З'ясувалося, що Балух відмовився припиняти голодуванняЗасуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух відмовився припиняти голодування.

«Вимагаємо від РФ допустити до політв'язня В. Балуха, який голодує з 18.03, українських лікарів. Вимагаємо його негайного звільнення», – написала вона.

ФСБ Росії затримала Балуха в грудні 2016 року під приводом того, що на горищі його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха та правозахисники заявляли, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: на його подвір'ї майорів прапор України.

Однак суд визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,6 тисячі гривень).

19 березня Роздольненський райсуд обрав для Балуха запобіжний захід у цій справі у вигляді утримання під вартою до 19 червня 2018 року.

10 квітня 22 народні депутати України підписали звернення до Балуха з проханням припинити голодування.

25 квітня сайт Ради з прав людини при президенті Росії поширив інформацію про нібито припинення голодування Балуха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: