Політв'язень Балух написав листа до українців

Читать на русском

В Роздольненському районному суді окупованого Криму допитали свідків обвинувачення у справі проти українського активіста Володимира Балуха.

В «Роздольненському районному суді» окупованого Криму допитали свідків обвинувачення у справі проти українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група в Facebook, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що Балух, який понад 55 днів тому оголосив голодування, був присутній на засіданні.

У правозахисній групі додають, що в суді допитали свідка обвинувачення, співробітника Роздольненського ІТТ майора Сейрана Мамбетова, який заявив, що сам нічого не бачив, але чув розмову на підвищених тонах.

А також іншого співробітника ІТТ Михайла Шубіна, за словами якого, Балух нібито напав на Ткаченка.

Також в ході судового засідання були допитані: заступник начальника ІТТ Дмитро Каркунов, черговий ІТТ Сергій Тішин і технік Олександр Коновалов, який вилучав записи з камер відеоспостереження.

Сам Балух написав листа українцям, в якому розповів, чому вирішив почати голодування, а також про те, як йому доводиться терпіти фізичні і моральні знущання з боку співробітників кримського СІЗО.

Раніше експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін повідомив, що співробітники сімферопольського СІЗО погрожують Балуху розправою.

ФСБ Росії затримала Балуха в грудні 2016 року під приводом того, що на горищі його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники заявляли, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: в його дворі майорів прапор України.

Однак «суд» в анексованому Росією Криму визнав Балуха винним в зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,6 тисячі гривень).

Проти Балуха порушили ще одну справу за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченко про нібито побиття. Сам Балух та його захист заявляли, що це Ткаченко напав на нього.

19 березня Роздольненський райсуд обрав для Балуха запобіжний захід у цій справі у вигляді утримання під вартою до 19 червня 2018 року.

Балух голодує з 19 березня і відмовляється припиняти голодування.

Наступне судове засідання призначене на 16 травня об 11.00.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: