НАБУ завершило досудове розслідування справи Труханова

Читать на русском
В Антикорупційному бюро відкрили доступ до матеріалів розслідування для Одеського міського голови та інших підозрюваних.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у кримінальній виробництва про розтрату 185 мільйонів гривень бюджету Одеси за підозрою мера міста Геннадія Труханова, його заступника та інших.

Про це журналісту «Слово і Діло» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

«30 травня прокурорами САП ухвалено рішення про достатність зібраних доказів для складання обвинувального акта у кримінальному провадженні за підозрою Одеського міського голови, службовців Одеської міської ради та інших осіб у заволодінні коштами міського бюджету в особливо великих розмірах внаслідок придбання за завідомо завищеною ціною приміщень колишнього заводу «Краян» в Одесі», – зазначили в прокуратурі.

В ході слідства встановлено, що ціна будівель, яка була вказана у звіті про оцінку, замовленому керівником ТОВ «Девелопмент Еліт» як продавцем, методика проведення оцінки була поставлена під сумнів одним із департаментів Одеської міської ради, у зв’язку з чим проект рішення про придбання приміщення за ціною 185 млн. грн. було завізовано «із зауваженнями», які викладені окремим документом.

Слід зауважити, що вказану будівлю менш ніж за два місяці до прийняття рішення Одеською міською радою про його купівлю за 185 млн. грн. було придбано іншою фірмою лише за 4 млн. грн. та внесено до статутного капіталу «Девелопмент Еліт». Обґрунтування необхідності прийняття рішення про придбання приміщення також стосувалось начебто і реалізацією проекту «Європейська мерія», якого насправді не існувало. У підсумку приміщення таки було придбано саме за 185 млн. грн. (за вдвічі вищою ціною, встановленою в ході розслідування), які були вчасно арештовані.

«За дорученням прокурора детективами НАБУ 31 травня вісьмом підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення», – наголосили в САП.

Нагадаємо, НАБУ обшукало квартиру голови комісії Одеської міськради Шкрябая.

Раніше суд наклав арешт на планшет заступника Труханова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: