Аваков підписав меморандум про співпрацю з ФБР

Читать на русском
Арсен Аваков і директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Реєм підписали меморандум про взаємну співпрацю.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Реєм підписали меморандум про взаємну співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба МВС, пише «Слово і Діло».

Чи можна реалізувати план Авакова щодо повернення Донбасу?Згідно з планом Авакова, реінтегрувати відразу всі окуповані території не можна. Для початку можна взяти окремо Горлівку або Новоазовський район. Оцінили план реінтеграції експерти.

«Ми провели зустріч із директором ФБР Крістофером Реєм і підписали меморандум про взаємне співробітництво в низці питань. Зокрема, боротьба з незаконним обігом наркотиків та кіберзлочинністю», – сказав Аваков.

Голова МВС пояснив, що ця рамкова угода між МВС та ФБР дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, що стосуються обміну інформацією, доступу до тих чи інших технічних можливостей.

«І одна з таких можливостей – це другий документ, який ми сьогодні підписали між Нацполіцією та Департаментом ФБР. Його зусилля направлені на боротьбу з організованою злочинністю», – сказав Аваков.

«Із директором ФБР ми обговорили цілу низку загроз, які надходять до нас від путінського режиму. І також намітили деякі спільні кроки, які дозволять боротися з російською агресією», – повідомив міністр.

Перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін зазначив, що підписана рамкова угода дасть можливість поглибити співпрацю з відповідними департаментами ФБР і в протидії наркозлочинності та кіберзлочинності, і в документуванні серйозних кланів, які діють в Україні та в світі.

Аваков додав, що під час зустрічі американці подякували українським фахівцям за сприяння в боротьбі зі злочинною платформою Avalanche, яка щодня інфікувала до півмільйона комп'ютерів у світі.

«Йдеться про затримання хакера, який звинувачувався США у використанні фальшивих документів та привласнені коштів. Цей злочинець був заарештований у Полтаві», – нагадав міністр.

Нагадаємо, 25 лютого українські кіберполіцейські затримали хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу. Мережа Avalanche функціонувала 7 років. До її ліквідації були залучені правоохоронці 30 країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: