З'ясувалася програма візиту Авакова до США

Читать на русском
У заходах також візьме участь перший заступник Голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ході робочого візиту в США обговорить протистояння російської гібридної загрозу з представниками Державного департаменту США і Федерального бюро розслідувань.

Про це повідомляють в прес-службі Міністерства внутрішніх справ України, пише «Слово і Діло».

У заходах також візьме участь перший заступник Голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

«Наш візит буде включати, безумовно, як політичні питання, так і ті, які стосуються діяльності МВС. Ключове - протидія російської гібридної війні. Ми готові переймати досвід багатьох передових країн, але в питанні протидії гібридної війні Росії весь світ повинен вчитися у нас», - зазначив Аваков.

Він додав, що ще одним питанням є посилення співпраці з Федеральним бюро розслідувань у протидії організованій злочинності, зокрема російської, і її впливу на процеси в світі.

«Це дуже важливо, з огляду на події в Солсбері, хімічні атаки на мирне населення в Сирії, втручання у виборчі процеси і кіберзагрози», - зазначив глава МВС.

Програма п'ятиденного візиту включає також відвідування центру, де навчають агентів ФБР - академію Квантіко, і ряд зустрічей щодо спільних дій між американськими та українськими правоохоронцями в боротьбі з організованою злочинністю.

«Це і організована злочинність, котра діє на території України під впливом Росії. Мета - дестабілізація ситуації на території України. Саме для цього російська влада використовує «злодіїв у законі» та інших злочинців, які їдуть із Росії в Україну», - зазначив Аброськін.

Крім цього, за його словами, заплановано підписання Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Управлінням по боротьбі з наркотиками Міністерства юстиції США (Drug Enforcement Administration).

Раніше міністр відмовився брати участь в конфліктах силовиків.

Відзначимо також, що НАЗК внесло припис Авакову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: