У Києві затримали хакера міжнародної платформи Avalanche

Читать на русском

Кіберполіція затримала організатора міжнародної злочинної платформи Avalanche, яка щодня інфікувала в усьому світу до півмільйона комп'ютерів.

Кіберполіція затримала організатора міжнародної злочинної платформи Avalanche, яка щодня інфікувала в усьому світу до півмільйона комп'ютерів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє сайт кіберполіції України.

Хакери завдали шкоди світовій економіці на сотні мільярдівКіберзлочинці у 2017 році завдали світовій економіці збитків на 600 млрд доларів. У 2014 році ці збитки оцінювалися у 445 млрд доларів.

Зловмисника спіймали в столиці. Він мав паспорт громадянина України на ім'я іншої особи. Під час обшуку на квартирі, яку він винаймав, поліцейські вилучили ноутбук, гроші та флеш-накопичувачі.

26 лютого суд у місті Полтава обиратиме затриманому запобіжний захід. Відзначається, що мережа Avalanche працювала 7 років. В її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн.

У листопаді 2016 року організатора кібермережі, 33-річного жителя Полтави, вже затримували. Але тоді полтавський суд відмовився заарештувати підозрюваного, після чого той зник. Згодом зловмисника оголосили в міжнародний розшук.

Хакеру інкримінують причетність до скоєння злочинів за ч. 3 ст. 209 (відмивання коштів), ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів), ч. 2 ст. 342 (опір представнику влади) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК.

Кримінальна справа щодо Avalanche розслідується також прокуратурою Вердена та поліцією Люнебурга (Федеративна Республіка Німеччина).

Відзначається, що грошові втрати, пов'язані з кібератаками Avalanche, за попередніми підрахунками, склали сотні мільйонів євро в усьому світі.

Нагадаємо, в Польщі затримали українського хакера.

Як відомо, хакери завдали шкоди світовій економіці на сотні мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: