НАБУ завершило розслідування справи «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про відкриття матеріалів розслідування підозрюваним у справі рюкзаків для Нацгвардії.
Олександр Аваков

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування кримінального провадження щодо розкрадання коштів на закупівлі рюкзаків для потреб Національної гвардії, в якому головними підозрюваними є син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков і колишній заступник міністра Сергій Чеботар.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі НАБУ.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили підозрюваних у розтраті коштів при закупівлі рюкзаків для потреб Міністерства внутрішніх справ України та їх захисників про завершення досудового розслідування. 4 квітня їм відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення», – зазначили у відомстві.

В Бюро нагадали, що у провадженні є підозрюваними троє осіб: син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, колишній заступник глави МВС Сергій Чеботар та представник фірми-переможця тендеру Володимир Литвин.

За даними слідства, в 2015 році підозрювані організували закупівлю рюкзаків для МВС без нагальної потреби за ціною, яка була суттєво вищою за середньоринкову. Товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам, встановленим МВС, що підтверджено висновками судової товарознавчої експертизи.

Як встановили детективи НАБУ, фірма-переможець торгів, яка мала поставити за умовами закупівлі 5 тисяч рюкзаків навесні 2015 року, у 2014 році жодної господарської діяльності не здійснювала, не мала ані відповідного обладнання, ані працівників. В подальшому, кошти, що надходили на її рахунки від МВС, були конвертовані в готівку через низку фіктивних підприємств.

«Зазначимо також, що стосовно ще чотирьох осіб, викритих в організації корупційної схеми, вже є остаточні рішення суду за результатами розгляду справ по суті — епізоди за їхньої участі були виділені в окремі кримінальні провадження, розслідування в яких завершено», – додали в Бюро.

Нагадаємо, суд повернув Чеботарю закордонні паспорти.

Раніше суд зняв арешт з майна екс-заступник голови МВС, проте пізніше відновив його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: