Аваков розповів про свій план повернення Донбасу: реакція соцмереж

Читать на русском

У голови МВС Арсена Авакова є своя думка про те, як потрібно повертати Донбас. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.
Арсен АваковСлово і Діло

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про свій план повернення Донбасу. На думку міністра, реінтегрувати відразу всі окуповані території не можна.

«У мене є свій план. Він називається «тактика дрібних кроків, яким аплодують усі». Я не вважаю, що реінтегрувати можна відразу всю територію окупованого Донбасу. «Блакитних шоломів» стільки немає – на всю територію», – сказав він.

Згідно з планом міністра, миротворці та українські прикордонники мають узяти під контроль кордон з окупованою територією, після цього на територію мають зайти органи української юстиції, після чого на зазначеній території проводяться вибори згідно з українським законодавством. Після цього потрібно ухвалити закони про амністію та колаборантів.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають про план Авакова.

«Аваков розповів, що в нього є свій план із реінтеграції Донбасу. Ще одне убозтво вирішило погратись у вершителя доль», – написав політолог Дмитро Корнійчук.

«Звичайне вкидання від Авакова. Але електорат БПП і НФ схаває», – вважає журналіст Юрій Лукшиц.

«Це чудово, щ Аваков має свій план реінтеграції Донбасу. На тлі цієї епохальної праці навести лад у столиці, що здригається від автоматних черг і вибухів гранат, раз плюнути. Але, мабуть, пересохло в горлі», – написав Макс Бужанський.

«Так, уже другий подібний широкий виступ – це однозначно вступ у передвиборчі перегони. Так, поки дещо саморобними методами, але все ж», – написав журналіст Максим Кухар.

«Авакову необхідно підняти рівень персональної ліквідності, щоб мати більшу вагу при переговорах із потенційними політичними партнерами. Аваков прагне зайняти місце на чолі урядового столу після президентських виборів. Аваков піднімає публічну ліквідність з метою показати незговірливим мажоритарникам, на кого потрібно орієнтуватися. З високою часткою ймовірності можна говорити про комплекс планів, описаних вище. Вельми резонно, що при переговорах із потенційними партнерами Авакову потрібно покласти на стіл не лише нацдружини, але й список політичних груп, керованих ним. Це дуже потрібні аргументи в переговорах щодо формування нового політико-маркетингового проекту, який піде на президентські вибори (не обов'язково на чолі з Аваковим), а далі – й на парламентські», – вважає Сергій Биков.

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо Арсена Авакова, звинувативши його в порушенні виборчих прав громадян на виборах президента Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: