«Народний фронт» не підтримав скасування е-декларацій для активістів, як обіцяв Бурбак

Читать на русском

Народний депутат України Максим Бурбак провалив обіцянку про те, що фракція «Народного фронту» проголосує за скасування е-декларацій для активістів.

Таку обіцянку він дав 28 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Позиція «Народного фронту» однозначна: Верховна Рада має найближчим часом вирішити питання скасування е-декларацій для громадських організацій. Минулого четверга наша фракція дала один із найвищих показників підтримки законопроектів, які передбачали скасування електронних декларацій для громадських активістів. Наша позиція залишається незмінною», – написав Бурбак на своїй сторінці в Facebook.

На початку квітня народні депутати не змогли включити до порядку денного й почати розгляд двох законопроектів, які скасовують е-декларування для громадських активістів, що працюють у сфері протидії корупції, а також для іноземців, які працюють у наглядових радах. Крім того, депутати не стали включати до порядку денного компромісні законопроекти: один – Сергія Лещенка, де пропонувалося відкласти на рік подання е-декларацій громадськими активістами, й другий – авторства Артура Герасимова, яким е-декларування переносилося на три місяці.

За жодну з ініціатив «Народний фронт» не зміг дати достатню кількість голосів. Зокрема, під час голосування за включення до порядку денного та розгляд чотирьох проектів законів лише 65 депутатів із 81 підтримали це рішення.

того ж дня після обіду Верховна Рада намагалася ухвалити ще два законопроекти про скасування декларування для громадських організацій, у тому числі й президентський. Проте проекти не набрали потрібної кількості голосів і були зняті з розгляду. Президентську ініціативу підтримали лише 55 депутатів від «Народного фронту».

Рада не змогла скасувати е-декларації для антикорупціонерів: реакція соцмережНародні депутати провалили голосування за скасування обов'язкового подання декларації для антикорупціонерів.

З огляду на відсутність суттєвої підтримки фракції «Народного фронту» під час розгляду ініціатив щодо скасування електронного декларування для громадських організацій, обіцянку нардепа вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Бурбак дав 98 обіцянок, з яких 45 виконав, а 21 – провалив.

Як голосували нардепи за законопроект про скасування декларацій для активістів – на інфографіці.

Скільки голосів дали фракції за проект закону про відкритість інформації про фінансування громадських організацій – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: