Українські чиновники подали е-декларації: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Українські чиновники оприлюднили декларації про доходи. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.
Слово і Діло

1 квітня в Україні завершився термін подачі електронних декларацій. Цьогоріч про своє майно та доходи відзвітували більш ніж 800 тисяч українців. Це на 300 тисяч менше, ніж у 2017 році.

Оприлюднили свої доходи топ-чиновники та антикорупціонери. Наприклад, президент України Петро Порошенко задекларував 16 мільйонів гривень доходів, а лідерка фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко живе в орендованому будинку. «Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають про декларації політиків.

«У нас, виявляється, зарплата президента країни менша, ніж зарплата антикорупціонера. Напевно, це круто. У Шабуніна за рік зарплата 842 тисячі 633 гривні. Члени правління організації Тетяна Пеклун і Дарина Каленюк отримали в ЦПК зарплату 647 тисяч гривень і 639 тисяч гривень відповідно. Члени правління Олександра Устинова та Анастасія Красносільська отримали виплати від ЦПК не як зарплату, а як дохід від підприємницької діяльності. Їхні виплати склали 590 тисяч гривень та 404 тисячі гривень відповідно. Якийсь Юрчишин Ярослав показав дохід 1 мільйон 422 тисячі. А в президента України зарплата 336 тисяч гривень за рік», – написав Роман Донік.

«Міністри-реформатори подали е-декларації. Не переживайте, дорогі «маленькі українці»: тут усе стабільно. Успішні дружини, які добре заробляють, мішки готівки, непогані зарплати, подарунки «від третіх осіб», спадок тощо», – написала Віталіна Буткалюк.

«Щороку гортаю декларації йі відвідує одна й та сама думка (не прийміть за пролетарську): як скромно я живу. А навздогін: як мало насправді потрібно людині для щастя», – написала журналістка Тата Урбанська.

«Все це е-декларування перетворилося на такий самий цирк, як і все, за що береться наша держава. Тимошенко поневіряється у винайманих кутках, заробляючи набагато менше за середнього київського журналіста. Живе на одну депутатську зарплату, але наймає лобістів у США на сотні тисяч (щоправда, говорить, платить не вона, а хто платить – не знає). У Ляшка вдома сотні тисяч баксів лежать і гектари землі на тлі жорстокої боротьби з олігархами. Юрій Бойко так само бідний, як і Тимошенко. Гройсман збожеволів на ґрунті колекціонування годинників вартістю в десятки тисяч доларів і земельних ділянок», – написав політолог Юрій Романенко.

«Люблю наприкінці березня-на початку квітня гортати реєстр декларацій. Мільйонні статки, будинки, автомобілі політиків, які говорять про тяжку долю народу, про опонентів, про реформи, корупцію, та й ще багато про що», – написала Юлія Родченко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко наполягає на скасуванні Верховною Радою обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: