ВР провалила законопроект про скасування декларацій для активістів: як голосували

Читать на русском

Верховна Рада України не змогла ухвалити законопроект №6271 «Про запобігання корупції» щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій осіб.

Законопроект пропонував виключити з переліку суб'єктів, які подають е-декларації, осіб, які отримують кошти та майно в рамках реалізації в Україні програм у сфері боротьби з корупцією. Аналітики «Слова і Діла» розбирались, як за законопроект проголосували парламентські фракції та групи.

Рада не змогла скасувати е-декларації для антикорупціонерів: реакція соцмережНародні депутати провалили голосування за скасування обов'язкового подання декларації для антикорупціонерів.

Законопроект підтримали лише 156 народних депутатів із 226 мінімально необхідних, 26 виступили проти, 34 – утрималися, ще 100 – не голосували взагалі.

Фракції «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка», які спочатку підтримували скасування декларацій для антикорупціонерів, дали зовсім небагато голосів. З НФ «за» проголосували 50 депутатів (3 – проти, 14 – не голосували), з БПП «за» було лише 32 голоси (один – проти, 42 – не голосували).

28 голосів дали позафракційні депутати, лише один висловився проти, «Самопоміч» підтримала проект закону 22 голосами, «Батьківщина» – 19. З групи «Відродження» скасування декларацій для активістів підтримали троє нардепів, з «Волі народу» – лише один.

Радикальна партія, як і говорив Олег Ляшко, виступила проти цього законопроекту, однак один нардеп проголосував «за». Жодного голосу не дав «Опозиційний блок», 6 депутатів були проти, 18 – не голосували.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, для розробки нового проекту закону про скасування е-декларування для антикорупціонерів буде створена робоча група при президенті України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: