У БПП розповіли, що пропонують для антикорупціонерів

Читать на русском
Перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко заявляє, що необхідно зняти кримінальну відповідальність з антикорупціонерів через неподані декларації.

Перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко заявляє, що необхідно зняти кримінальну відповідальність з антикорупціонерів через неподані декларації.

Про це він повідомив журналістам у середу, 4 квітня, пише «Слово і Діло».

ВР провалила законопроект про скасування декларацій для активістів: як голосувалиУ парламенті не знайшлося достатньої кількості голосів, щоб скасувати е-декларації для антикорупціонерів. Результати голосування – на інфографіці Слова і Діла.

«У першу чергу – кримінальна відповідальність, її потрібно зняти. Не варто пов'язувати діяльність антикорупціонерів із кримінальною відповідальністю», – сказав депутат.

Водночас, зазначив він, активісти зобов'язані подавати декларації, адже «частині людей здається, що доходи антикорупціонерів має бути видно».

«Ті перші декларації показали, що частина суспільства вважає, що зарплати в активістів-антикорупціонерів занадто великі», – зазначив Кононенко.

Він також зазначив, що більша частина його фракції голосувала за президентський законопроект про відтермінування на 3 місяці терміну подачі декларацій антикорупціонерами – з 1 квітня на 1 серпня.

«За цей час ми могли б вирішити це питання й проголосувати закон президента з пропозиціями Венеційської комісії. Але в парламенті було більше піару, ніж бажання вирішити це питання. Фракції зареєстрували 5 або 6 законопроектів, і тому жоден із них не пройшов», – говорить Кононенко.

Нагадаємо, вчора в Раді депутати не підтримали жоден законопроект щодо е-декларацій для активістів, у тому числі й президентський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: